BIVŠI TRAMPOV IZASLANIK

Šta radi Ričard Grenel na zapadnom Balkanu: Evo s kim se sastajao u Beogradu

Bivši američki izaslanik za Kosovo na Instagramu je objavio snimak iz provoda u beogradskom noćnom klubu

Grenel više nije u administraciji SAD. Arhiv

A. J. / Glas Amerike

10.8.2021

Bivši izaslanik nekadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) za dijalog Srbije i Kosova, Ričard Grenel (Richard Grenell), nedavno je boravio u Srbiji i Albaniji, sastajao se političarima, išao u noćni provod, tražio poslovne prilike, a pošto više nije u administraciji SAD, nije jasno za koga ili i čijem interesu Grenel sada radi, piše Glas Amerike.


Bivši američki izaslanik za Kosovo na Instagramu je objavio snimak iz provoda u beogradskom noćnom klubu sa srpskim ministrom finansija Sinišom Malim.

Grenel u provodu s Malim. Instagram

Na Instagramu je objavio i fotografije sa albanskim predsjednikom Ilirom Metom i premijerom Edijem Ramom, a potom i fotografije sa albanske obale, uz malo detalja šta je radio u Albaniji.

Sa Instituta za politiku i strateške studije Univerziteta "Carnegie Mellon" stigao je odgovor da Grenel više ne radi tamo, iako se to navodi na stranici njegove organizacije "Fix California" – koju je osnovao kada se špekuliralo da će se kandidovati za guvernera Kalifornije.

Tokom posjete Balkanu, Grenel je u intervjuu za albanske „Vijesti 24“, kako je prenio Kosovo Online“, rekao da se bavi promoviranjem stranih ulaganja i ekonomske saradnje u regionu, ali nije rekao za koga to radi, osim da je u privatnom sektoru.

Siniša Mali, kako su prenijeli srbijanski tabloidi, rekao je da je Grenelova posjeta „izraz nastojanja države da gradi dugoročne odnose sa svima i bori se za nove investicije“, ali nije rekao na kojim to konkretno projektima Srbija sarađuje sa Grenelom, piše Glas Amerike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.