TRAGEDIJE

Oružani napad u Engleskoj: Poginulo nekoliko ljudi

Incident u Plajmautu je šokantan, a moje misli su sa narodom koji je pogođen, kazala ministrica MUP-a

Istraga i toku. Printscreen

Fu. M.

12.8.2021

Nekoliko ljudi poginulo je nakon tragičnog incidenta u Plajmautu u Engleskoj, prenosi Sky News.

- Incident u Plajmautu je šokantan, a moje misli su sa narodom koji je pogođen. Razgovarala sam sa načelnikom policije i ponudila punu podršku - navela je ministrica unutrašnjih poslova Priti Patel.

Ona je pozvala sve građane da ostanu mirni i prate instrukcije policije, jer samo tako hitne službe mogu nesmetano da rade.

Naoružani napadač je brzo neutralisan, ali okolnosti pucnjave još nisu razjašnjene. Prema trenutnim informacijama, napad se ne povezuje sa terorizmom, već je označen kao „tragičan incident“.

- Čekam potvrdu o broju žrtava, ali ovo se čini kao strašan dan za naš grad i našu zajednicu. Molim vas da mislite na porodicu i našu zajednici i ne dijelite fotografij i snimke nijedne od žrtava - napisao je na Twitteru Luk Poland (Luke Pollard), parlamentarni zastupnik.

"Plymouth Herald" javlja kako su nad gradom viđeno više helikoptera hitne pomoći, a na ulicama puno vozila hitne i još više policije.

Hitna služba saopćila je da je na navedeni incident odgovorila "brojnim resursima", uključujući Timove za odgovor u opasnim područjima (HART), više ambulantnih vozila i helikoptera, ljekare i iskusnije bolničare.

Kako javljaju britanski mediji, situacija je pod kontrolom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.