TAJLAND

Policija upotrijebila gumene metke i suzavac

Stotine demonstranata okupilo se kod Spomenika pobjede u Bangkoku, gdje su spalili veliku gomilu trulog voća koje simboliše ekonomski trošak

Okupilo se nekoliko stotina demonstranata. Agencije

A. Ka. / Srna

13.8.2021

Tajlandska policija upotrijebila je gumene metke i suzavac kako bi zaustavila nekoliko stotina demonstranata koji su namjeravali da marširaju do kabineta premijera Tajlanda u Bangkoku jer traže njegovu ostavku zbog načina na koji upravlja krizom koju je izazvala epidemija koronavirusa u zemlji.

Današnji protesti treći su ove sedmice koje je policija u Bangkoku blokirala koristeći suzavac i gumene metke.

Stotine demonstranata okupilo se kod Spomenika pobjede u Bangkoku, gdje su spalili veliku gomilu trulog voća koje simboliše ekonomski trošak onog što su nazvali neuspjehom vlasti da na pravi način kontrolišu epidemiju.

Na Tajlandu je u posljednja 24 sata registrovano 23.418 slučajeva zaraze koronavirusa, a vlada tajlandskog premijera Prajuta Čan Oče oštro je kritikovana zbog neuspjeha da na vrijeme kupi adekvatne vakcine.

Demonstranti grupe "Talu fah" krenuli su ka rezidenciji premijera u vojnom kampu, a blokirani su nakon manje od jednog kilometra, gdje su postavljeni brodski kontejneri. Gumeni meci i suzavac upotrijebljeni su kada su demonstranti pokušali da uklone kontejnere, javio je AP.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.