NOVE OPERACIJE

Izrael se priprema za moguću vojnu akciju protiv Gaze i Irana

Prema pisanju izraelskog web portala “Walla“, dio sredstava iz nedavno usvojenog budžeta za odbranu bit će preusmjeren na pojačavanje opcije napada

Mogući i novi sukobi. Anadolija

Anadolija

26.8.2021

Izrael intenzivira planove za moguću vojnu operaciju u Gazi i napad na Iran, izjavio je u srijedu načelnik Generalštaba izraelskih odbrambenih snaga general Aviv Kochavi, prenosi Anadolija.

- Možda se pripremamo za novu operaciju u Gazi u bliskoj budućnosti, a nećemo prihvatiti kršenje izraelskog suvereniteta, bez obzira ko stoji iza toga - rekao je Kochavi novinarima, aludirajući na nedavnu raketnu vatru iz Pojasa Gaze.

Kochavi je također rekao da Izrael ubrzava planove za mogući napad na Iran u slučaju da zvanični Teheran ne obustavi svoj nuklearni program.

Prema pisanju izraelskog web portala “Walla“, dio sredstava iz nedavno usvojenog budžeta za odbranu bit će preusmjeren na pojačavanje opcije napada.

Što se tiče njegovih planova protiv iranskih pomorskih aktivnosti u regionu, Kochavi je kazao da izraelska vojska sistemski i na različite načine radi na smanjenju iranskog uticaja na Bliskom istoku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.