SUSRET DRŽAVNIKA

Bajden nije zaspao tokom sastanka s Benetom (ISPRAVLJENO)

Snimak na kojem se čini da Bajden spava dok Benet gleda ka njemu i govori o povezanosti dvije zemlje postao je viralan na društvenim mrežama

Ad. A. / Tanjug

Benet i Bajden tokom sastanka

Foto: Screenshot


Američki predsjednik Džo Bajden nije drijemao tokom sastanka s izraelskim premijerom Naftalijem Benetom u petak u Bijeloj kući.

Snimak na kojem se čini da Bajden spava dok Benet gleda ka njemu i govori o povezanosti dvije zemlje postao je viralan na društvenim mrežama, prenose svjetski mediji.

Pokrenuta je i rasprava pod „haštagom SleepyJoe“ u kojoj su korisnici društvenih mreža analizirali da li je američki predsjednik, koji je sjedio sa blago spuštenom glavom i prekrštenim rukama, zaista spavao tokom sastanka.

Novinska agencija Reuters navodi da se radilo o isječku koji je napravljen tako da zavara gledatelje/ke.  Snimci koji se dijele na društvenim medijima su, međutim, isječeni tako da navedu na pogrešan zaključak: na dužem snimku, već nekoliko sekundi kasnije, vidi se da Biden odgovara Bennettu.

Podsjećamo da smo prvobitno objavili da je američki predsjednik Džo Bajden uhvaćen kako drijema tokom sastanka s izraelskim premijerom Naftalijem Benetom u petak u Bijeloj kući što nije tačna informacija.

NA VRH

Podijeli članak na