NOVA ODLUKA

Francuska zabranjuje ulaz nevakcinisanim turistima iz SAD-a

Francuski potez slijedi ograničenja nametnuta američkim putnicima iz nekoliko drugih evropskih destinacija

Francuska: Nova pravila. EPA

A. Ka.

10.9.2021

Francuska je postala još jedna od evropskih zemalja koja je uklonila Sjedinjene Američke Države s popisa zemalja u koje građani mogu putovati, javlja CNN.

Uredba francuske vlade izdana danas izbacila je Sjedinjene Države i Izrael sa "zelenog" popisa zemlje, na "narančastu". Time su zabranjena putovanja u Francusku nevakcinisanim putnicima.

Ipak, nevakcinisanim putnicima iz bilo koje zemlje i dalje će biti dopušten ulazak pod uvjetom da imaju valjan razlog za putovanje, ali prije putovanja im je potreban negativan test na Covid-19 te moraju ići u karantin sedam dana po dolasku.

Francuski potez slijedi ograničenja nametnuta američkim putnicima iz nekoliko drugih evropskih destinacija. Ranije ove sedmice Španija je promijenila svoju politiku ulaska za dolaske iz SAD -a, zahtijevajući od njih da imaju certifikat koji dokazuje dvostruko vakcinisanje.

Danska i Nizozemska također su nedavno ažurirale svoja ograničenja, zahtijevajući dokaz o vakcinisanju za putnike iz SAD -a. Švedska je u međuvremenu zabranila sve američke dolaske bez obzira na status vakcinisanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.