TRI NOVA ZAKONA

Guvernerka Njujorka Keti Hočul: Osigurat ćemo da dobiju podršku i beneficije koje zaslužuju

Ovim putem žele pomoći svim svim pripadnicima hitnih službi koji su došli prvi na lice mjesta nakon terorističkog napada na Svjetki trgovački centar

Guvernerka Njujorka Keti Hočul. CNN

Piše: H. J. I.

11.9.2021

U znak obilježavanja 20. godišnjice od 11. septembra, guvernerka Njujorka Keti Hočul (Kathy Hochul) potpisala je tri zakona kojima se želi pomoći svim pripadnicima hitnih službi koji su došli prvi na lice mjesta nakon terorističkog napada na Svjetki trgovački centar da se prijave za beneficije, saopćili su iz njene kancelarije u subotu popodne.

-Zakoni olakšavaju svim pripadnicima hitnih službi koji su došli prvi na lice mjesta nakon terorističkog napada na Svjetki trgovački centar da se prijave za WTC beneficije, proširujući kriterijume za prijavu i dopuštajući online podnošenje obavijesti da su članovi penzionog sistema učestvovali u operacijama spasavanja, oporavka ili čišćenja Svjetskog trgovačkog centra – stoji u saopštenju.

Osim pripadnika hitnih službi koji su prvi bili na mjestu nesreće 11. septembra 2001, novi zakoni će uključivati i dispačere hitnih službi i komunikacijsko osoblje.

-Osigurat ćemo da dobiju podršku i beneficije koje zaslužuju- rekla je Hočul.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.