PREDSJEDNIK RUSIJE

Putin samoizolaciju opisao kao 'test' za Sputnik V

Putin je objasnio da je i kontakt bio vakcinisan, ali da mu je nivo antitijela opao, nakon čega je ponovo vakcinisan i “tri dana nakon vakcinacije se razbolio”

Putin: "Testirao" ruski vakcinu. Agencije

Ad. A. / Fena

15.9.2021

Ruski predsjednik Vladimir Putin opisao je samoizolaciju u kojoj se nalazi nakon “cjelodnevnog” izlaganja kontaktu koji je bio zaražen koronavirusom kao “test” za rusku vakcinu Sputnik V protiv virusa.

Putin (68) dao je taj komentar tokom video konferencije sa članovima vlade i čelnicima vladajuće stranke Ujedinjena Rusija, javlja Radio Slobodna Evropa.

-Nekoliko ljudi u mom užem krugu se razboljelo, a jedan od tih zaposlenika je osoba koja radi u mojoj neposrednoj blizini - rekao je Putin dodajući da je razgovarao s neidentifikovanom osobom neposredno prije no što je tom čovjeku pozlilo.

-Razgovarao sam sa njim cijeli dan ranije - rekao je Putin uz dodatak da su bili “u veoma bliskom kontaktu”.

Putin je objasnio da je i kontakt bio vakcinisan, ali da mu je nivo antitijela opao, nakon čega je ponovo vakcinisan i “tri dana nakon vakcinacije se razbolio”.

Ruski predsjednik koji je ranije tvrdio da je potpuno vakcinisan Sputnikom V, opisao je svoju trenutnu situaciju kao “prirodni eksperiment”.

-Da vidimo kako će Sputnik V raditi u praksi - rekao je Putin i dodao da su testovi pokazali da su njegova antitijela visoka.

Ruski predsjednik je u ponedjeljak prisustvovao nekoliko javnih događaja, uključujući sastanak sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom u Moskvi i ruskim paraolimpijskim timom. Takođe je prisustvovao vojnim vježbama koje su se odvijale u koordinaciji s Bjelorusijom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.