AUSTRIJSKI KANCELAR

Kurz: Sada imamo pandemiju nevakcinisanih

Vakcinisani su bezbjedni, i mogu živjeti život normalno, ali nevakcinisani su nebezbjedni i moraju imati negativne testove i FFP2 maske za restorane, trgovinu, javni prevoz, ukazao je Kurz

A. Ka.

Sebastijan Kurz

Foto: Agencije


Pandemija za vakcinisane je prošla, ali imamo sada pandemiju nevakcinisanih, istakao je austrijski kancelar Sebastijan Kurz.

Vakcinisani su bezbjedni, i mogu živjeti život normalno, ali nevakcinisani su nebezbjedni i moraju imati negativne testove i FFP2 maske za restorane, trgovinu, javni prevoz, ukazao je Kurz.

On je istakao da su mnogi vakcinisani i ne moraju da se bave mjerama, ali i dalje ima 30 posto građana koji se nisu vakcinisali i nisu zaštićeni, pa moraju znati da će se u nekom trenutku zaraziti koronom.

- Upravo zbog nevakcinisanih je i dalje potreban minimum mjera. Draže mi je da imamo sve otvoreno za 70 posto stanovništva, nego da sve zatvorimo - objasnio je Kurz.

Također on je kritikovao Slobodarsku partiju Austrije (FPO) zbog širenja straha i vođenja kampanje protiv vakcinacije.

- Nisam sretan zbog toga, jer u najgorem slučaju radi se o životu i smrti. Pa bih želio ozbiljniji pristup od te stranke - naglasio je on.

NA VRH

Podijeli članak na