NOVA KARIJERA

Filipinska bokserska zvijezda Manny Pacquiao kandidirat će se za predsjednika

Njegov bliski saradnik, senator Aquilino "Koko" Pimentel III, objavio je da su Pacquiaoa, koji je trenutno senator, nominirali saveznici njegove PDP-Laban stranke na skupštini

Anadolija

Manny Pacquiao: Politička karijera

Foto: Agencije


Filipinski bokser Manny Pacquiao nominiran je kao kandidat filipinske vladajuće stranke za predsjedničke izbore 2022. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njegov bliski saradnik, senator Aquilino "Koko" Pimentel III, objavio je da su Pacquiaoa, koji je trenutno senator, nominirali saveznici njegove PDP-Laban stranke na skupštini nekoliko dana nakon što je druga stranka nominirala aktuelnog predsjednika Rodriga Dutertea.

Istakao je da je Pacquiao prihvatio nominaciju.

Pacquiao je prvi bokser koji je postao svjetski prvak u osam različitih bokserskih težinskih kategorija, a u karijeri ima omjer od 62 pobjede, sedam poraza i dva remija. Zadnji naslov svjetskog prvaka osvojio je 2019. godine u velter kategoriji u dobi od 40 godina.

Nosio je zastavu Filipina na otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine iako nije na njima ni nastupao. To je bila ideja tadašnje filipinske predsjednice Glorije Macapagal-Arroyo.

U maju 2010. godine, Pacquiao je izabran u Zastupnički dom Filipina.

Više o temi Filipini

KOD GRADA DAVAO
Snažan zemljotres pogodio Filipine
NA VRH

Podijeli članak na