TENZIJE NA GRANICI

Policija Kosova upotrijebila suzavac zbog okupljanja građana

Na prijelazima Jarinje, Brnjak, Merdare, Mutivoda, Bijela Zemlja i Mučibaba od jutros je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova sa srbijanskim registarskim tablicama

Sa lica mjesta. Kosovo online

Fu. M.

20.9.2021

Kosovske policijske snage bacile su suzavac na okupljene građane kod graničnog prijelaza Brnjak i kod Jarinja u opštini Zubin Potok na Kosovu, prenose agencije.

U toku je intervencija policijskih snaga, a nešto ranije iz Prištine su upućene dodatne snage Rosu na sjever Kosova.

Na prijelazima Jarinje, Brnjak, Merdare, Mutivoda, Bijela Zemlja i Mučibaba od jutros je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova sa srbijanskim registarskim tablicama i tablicama sa oznakama kosovskih gradova.

- Vozači automobila ili teretnih vozila koji nemaju nove tablice sa oznakom RKS moraju, uz plaćanje takse od pet eura sa rokom važnosti od dva mjeseca uzeti probne tablice koje se izdaju sa oznakom opštine na kojoj boravi vozač automobila", rečeno je Srni na prijelazu Merdare.

Dežurni pripadnici Kosovske policijske službe pojasnili su da vlasnici automobila koji žive na teritoriji Kosova imaju obavezu da u narednih pet dana u bilo kom registracionom centru ili osiguravajućoj kući podignu probne tablice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.