LISTA JE PODUGAČKA

I slavni Gvardiola u dokumentima "Pandora": Tajni račun u Andori

Izvor blizak Gvardioli izjavio je da račun, koji pripada banci "Privada d'Andorra", sadrži plaću koju je zarađivao igrajući za Al-Ali u Kataru

Pep Gvardiola. Agencije

N. Aj.

4.10.2021

Pep Gvardiola (Guardiola) jedno je od imena koje se pojavilo u "Pandora Papers", publikaciji Međunarodnog konzorcija istraživačkih novinara, prenosi "Marca".

Prema pisanjima medija "La Sexti" i "El Pais", trener Mančester Sitija imao je tekući račun u Andori do 2012. godine, jer je iskoristio poresku amnestiju koju je uvela vlada Mariana Rahoja (Rajoy) za regulisanje svoje fiskalne situacije.

Do tog trenutka Gvardiola nije prijavio ovaj tekući račun Španjolskoj poreznoj agenciji.

Izvor blizak Gvardioli izjavio je da račun, koji pripada banci "Privada d'Andorra", sadrži plaću koju je zarađivao igrajući za Al-Ali u Kataru.

Izvor blizak Gvardioli izjavio je da račun, koji pripada banci "Privada d'Andorra", sadrži plaću koju je zarađivao igrajući za Al-Ali u Kataru.

Kada je iskoristio poresku amnestiju, regulisao je oko 500.000 eura, plativši 10 posto poreza koji je odredio Kristobal Montoro (Cristobal) ministar španske Poreske agencije.

Prema istrazi, činilo se da je Gvardiola vodio registarski posao u Panami, Repox Investments, između 2007. i 2012. godine, koliko je radio u Barceloni, prvo kao trener B tima, a zatim i prvog tima.

Ovaj posao je iskoristio da "zaštiti svoj identitet" u mjeri u kojoj je to bila inicijativa Andorske banke.

Curenje "Pandora Papersa" otkrilo je tajno bogatstvo oko 35 svjetskih vođa te više od 300 zvaničnika i slavnih ličnosti širom svijeta, među kojima su i Hulio Iglesijas (Julio Iglesisas), Šakira (Shakira), Korinja (Corinna)...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.