SLUČAJ U INDIJI

Avion se zaglavio ispod nadvožnjaka u Delhiju

Radi se o otpisanom avionu koji je kompanija prodala pa je vožen gradskim ulicama, ali neko je očigledno pogrešno procijenio visinu letjelice

Neko je očigledno pogrešno procijenio visinu letjelice. Printscreen

A. Ka.

6.10.2021

Internet su preplavile nestvarne scene putničkog aviona kompanije „Air India“ koji se zaglavio ispod nadvožnjaka u prijestonici Delhiju.

Kako piše BBC, radi se o otpisanom avionu koji je kompanija prodala pa je vožen gradskim ulicama, ali neko je očigledno pogrešno procijenio visinu letjelice. Na videu koji se brzo proširio društvenim mrežama vidi se kako su avionu uklonjena krila, što je standardna procedura kada je riječ o transportu otpisanih letjelica.

Novinar Ašoke Radž, specijalizovan za avijaciju i avio-transport, koji je objavio video na Twitteru, podijelio je i reakciju kompanije.

- Ovo je neregistrovani, otpisani avion Air Indije koji je prodat. Transportovan je do novih vlasnika. Air India nema nikakve veze s ovim događajem - pojasnili su iz kompanije.

Službenici aerodroma u Delhiju tamošnjim su medijima rekli kako avion „zasigurno ne pripada floti koju se može vidjeti na tom aerodromu“ te da se najvjerovatnije radi o grešci vozača koji je upravljao kamionom. Video je dosad privukao hiljade ljudi, a svi se pitaju kako je ovaj incident uopće moguć, piše BBC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.