PREDSJDNIK RUSIJE

Putin kašljao tokom televizijskog prenosa: "Ne brinite, od hladnoće je"

Testiraju me praktično svakodnevno, ne samo na covid-19, nego i na druge infekcije, pa je sve dobro, rekao je Vladimir Putin

Predsjednik Rusije Vladimir Putin. Agencije

A. Ka.

11.10.2021

Ruski predsjednik Vladimir Putin, "ulovljen" u televizijskom prijenosu kako kašlje tokom sastanka vlade, rekao je zvaničnicima kako je dobro i da se testira na covid-19 gotovo svakodnevno.

- Ne brinite, sve je u redu. Testiraju me praktično svakodnevno, ne samo na covid-19, nego i na druge infekcije, pa je sve dobro - odgovorio je ruski lider nakon što je Valentina Matvijenko, predsjednica gornjeg doma parlamenta, izrazila zabrinutost zbog njegovog zdravlja.

Putin je prošle nedjelje napunio 69 godina, a za kašalj je okrivio hladnoću. Iskoristio je priliku da svoje kolege pozove da se vakcinišu.

Rusija je u ponedjeljak imala 957 umrlih od posljedica zaraze koronavirusom, dok je najviše žrtava dosad od početka pandemije zabilježeno dva dana ranije – 968.

Putin je prošlog mjeseca završio u samoizolaciji nakon što su svi članovi njegove pratnje bili pozitivni na virus, ali Kremlj je tada objavio da je predsjednik „apsolutno zdrav“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.