RUSKI MINISTAR

Lavrov: Alijansa izbjegava odgovornost za posljedice svojih dvadesetogodišnjih eksperimenata

On je govorio na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Konferencije o interakciji i mjerama izgradnje povjerenja u Aziji

A. Ka. / Srna

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

Foto: Agencije


NATO izbjegava odgovornost za svoje dvadesetogodišnje prisustvo u Afganistanu, pozivanjem susjednih zemalja da riješe postojeće probleme, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je govorio na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Konferencije o interakciji i mjerama izgradnje povjerenja u Aziji.

Prema njegovim riječima, u istom smislu može se primijetiti želja NATO-a da razmjesti snage u druge zone u regionu, kao što su Centralna, Južna ili Jugoistočna Azija i da tamo pošalje i izbjeglice iz Avganistana.

- Alijansa izbjegava odgovornost za posljedice svojih dvadesetogodišnjih eksperimenata. Globalna zajednica - posebno zemlje susjedi Afganistana - pozvana je da se suoči sa problemima - rekao je Lavrov.

Talibani su pokrenuli veliku operaciju preuzimanja kontrole nad Avganistanom nakon što su SAD u proljeće najavile povlačenje vojske iz te zemlje. Oni su preuzeli kontrolu nad državom 15. avgusta, kada su ušli u Kabul bez imalo otpora, podsjeća TASS.

Više o temi Sergej Lavrov

NA VRH

Podijeli članak na