AUTOMOBILSKI GIGANT

Volkswagen razmatra otpuštanje 30.000 radnika

Volkswagen, takođe, razmatra uključivanje svojih poslova punjenja automobila i energije pored postojećih IPO planova za svoje odjeljenje akumulatora

Fu. M.

Pokušavaju smanjiti troškove

Foto: Ilustracija


Kompanija Volkswagen razmatra otpuštanje do 30.000 radnika kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost sa igračima poput “Tesle”, piše danas njemački list “Handelsblat”.

List se poziva na prezentaciju izvršnog direktora kompanije Herberta Diessa.

- Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu s obzirom na nove učesnike na tržištu - rekao je portparol kompanije Mihael Manske, dodajući da je rasprava o tome u toku i da već postoji mnogo dobrih ideja, ali da još nema konkretnih scenarija.

Portparol Volkswagenovog radničkog vijeća istakao je da je on, iako neće komentarisati spekulacije o tome je li je Dis zaista to rekao, ocijenio da je “ukidanje 30.000 radnih mjesta apsurdno i neosnovano”.

Volkswagen, takođe, razmatra uključivanje svojih poslova punjenja automobila i energije pored postojećih IPO planova za svoje odjeljenje akumulatora, izjavio je glavni direktor za tehnologiju Thomas Schmall za magazin “Manager”.

NA VRH

Podijeli članak na