AMERIČKI PREDSJEDNIK

Bajden: Obavezna vakcinacija uposlenika je učinkovita, broj zaraženih se znatno smanjio

Početkom septembra objavljeni planovi o obaveznoj vakcinaciji koja sada donosi rezultate

E. Ć / Anadolija

Bajden: Još uvijek imaju 66 miliona nevakcinisanih ljudi

Foto: ANADOLIJa


Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) izjavio je da se obavezna vakcinacija uposlenika pokazala djelotvornom te da se broj dnevnih slučajeva zaraženih u zemlji smanjio za 47 posto u posljednjih šest sedmica, javlja Anadolu Agency (AA).

Bajden je u obraćanju novinarima o najnovijoj situaciji u borbi protiv koronavirusa podsjetio da su početkom septembra objavili planove o obaveznoj vakcinaciji za zaposlene.

- U posljednjih šest sedmica broj dnevnih slučajeva koronavirusa smanjio se za 47 posto, a broj hospitaliziranih smanjio se za 38 posto - rekao je Bajden, te istakao da se broj slučajeva zaraženih smanjio u 39 američkih država:

- Još uvijek imamo 66 miliona ljudi koji nisu vakcinisani, i to je neprihvatljivo. Broj nevakcinisanih je u julu iznosio 100 miliona. Smanjili smo ovaj broj na 66 miliona, ali još nismo završili posao. Nalazimo se u kritičnom periodu - kazao je američki predsjednik, te dodao da mu je prvi prioritet u borbi protiv koronavirusa bio vakcinacija svih građana:

- Provođenje obavezne vakcinacije funkcioniše. Ministarstvo rada uskoro će objaviti odluku da kompanije s više od 100 zaposlenika provode obaveznu vakcinaciju - rekao je Bajden.

Više o temi Joe Biden

BRODOVI ČEKAJU NA ISTOVAR
Bajden: Američke luke radit će 24 sata
NA VRH

Podijeli članak na