ZATEZANJE ODNOSA

Sjeverna Koreja potvrdila ispaljivanje projektila s podmorice, danas vanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a

Novi tip projektila ima naprednu kontrolu vodljivosti koja uključuje i bočnu pokretljivost kao i mogućnost obilaženja prepreka, a to će uveliko pomoći u podizanju odbrambene tehnologije naše zemlje na višu razinu

N. Aj.

Sjeverna Koreja potvrdila kako je ispalila novi probni balistički projektil s podmornice

Foto: Agencije


Nakon što je Sjeverna Koreja potvrdila kako je ispalila novi probni balistički projektil s podmornice, za srijedu je sazvana vanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na zahtjev Velike Britanije i SAD, prenosi Hina.

Vojska Južne Koreje prijavila je kako je na svojoj istočnoj obali primijetila ispaljivanje probnog projektila sa sjevernokorejske podmornice.

Kako je javila sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA, radi se o "novom tipu" balističkog projektila koji se može ispaliti s podmornice.

- Novi tip projektila ima naprednu kontrolu vodljivosti koja uključuje i bočnu pokretljivost kao i mogućnost obilaženja prepreka, a to će uveliko pomoći u podizanju odbrambene tehnologije naše zemlje na višu razinu kao i ojačati podvodnu operacijsku sposobnost naše mornarice - objavila je KCNA.

Ovi projektili imaju manji domet od ranije verzije, ali su tanji što znači kako ih se može uskladištiti više na svaku pojedinu podmornicu.

NA VRH

Podijeli članak na