NOVE MJERE MOSKVE

Rusija uvodi neradnu sedmicu zbog rekordnog broja smrtnih slučajeva od koronavirusa

Prema planovima, koje je predložila potpredsjednica vlade Tatjana Golikova, uredi će biti zatvoreni od 30. oktobra do 7. novembra

Vladimir Putin. Agencije

Fu. M.

20.10.2021

Rusija uvodi neradnu sedmicu širom države nakon izvještavanja o rekordnom broju smrtnih slučajeva od COVID-19 od početka pandemije, javlja Russia Today.

Ruski predsjednik Vladimir Putin podržao je planove da se radnicima širom zemlje da slobodna sedmica, a vlada predlaže policijski sat od 23.00 za sve uslužne djelatnosti u pokušaju da zaustavi nagli skok broja smrtnih slučajeva od koronavirusa.

Na sastanku vladinih zvaničnika u srijedu, Putin je dao odobrenje za pripreme produženog planiranog dvodnevnog državnog praznika i odluke da radnici ostanu u svojim kućama uz plaćeno odsustvo za cijelu sedmicu.

Prema planovima, koje je predložila potpredsjednica vlade Tatjana Golikova, uredi će biti zatvoreni od 30. oktobra do 7. novembra.

Prema Putinovim riječima, sada je od vitalnog značaja da zemlja ,,prekine lanac širenja virusa .

- Naš glavni zadatak sada je zaštititi živote građana i, koliko je to moguće, svesti širenje infekcije COVID-19 na najmanju moguću mjeru - poručio je ruski predsjednik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.