STAVOVI

Stoltenberg: NATO će i dalje biti otvoren za dijalog s Rusijom

Žalimo zbog ove odluke koja ne promovira dijalog i obostrano razumijevanje. Međutim, NATO-va politika ostaje dosljedna. Mi smo otvoreni za dijalog, rekao je Stoltenberg

A. Ka. / Fena

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg

Foto: Agencije


Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas kako je savez i dalje otvoren za dijalog s Rusijom nakon što je Moskva suspendirala svoju diplomatsku misiju u savezu zbog špijunskog spora.

- Žalimo zbog ove odluke koja ne promovira dijalog i obostrano razumijevanje. Međutim, NATO-va politika ostaje dosljedna. Mi smo otvoreni za dijalog - rekao je Stoltenberg, javlja Reuters.

Rusija je također ostavila otvorenu mogućnost diplomatije putem svoje ambasade u Belgiji, iako su formalni sastanci u formatu Vijeća NATO-a i Rusije sada suspendirani.

- Odnos između NATO-a i Rusije sada je na najnižem nivou od kraja Hladnog rata. Za nas to zapravo nije argument protiv dijaloga - rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Rusija je u ponedjeljak saopćila da će zaustaviti aktivnosti svoje diplomatske misije pri NATO-u nakon što je zapadni vojni savez otkazao akreditacije za osmero ruskih zvaničnika pri NATO misiji.

Više o temi Jens Stoltenberg

NA VRH

Podijeli članak na