MOSKVA

Peskov: Rusija ne može spriječiti ulazak Ukrajine u NATO

NATO smatra da je Rusija njegov protivnik i zato nema ničeg lošeg u suspendovanju odnosa sa tom organizacijom, rekao je Peskov

Fu. M.

Dmitrij Peskov

Foto: Agencije


Rusija ne može da spriječi ulazak Ukrajine u NATO, ali je moguće minimizirati posljedice takvog koraka, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- To ne možemo spriječiti. Nemoguće je. Ali možemo minimizirati posljedice takvih koraka po našu zemlju. Nema sumnje da će, u slučaju da se nastavi približavanje Ukrajine i NATO-a, u Rusiji biti urađeno sve što je neophodno - rekao je Peskov stanici "Rusija 1".

On je dodao da se Rusija uvijek zalagala za razvoj odnosa sa Alijansom, uprkos njenoj agresivnosti, ali da su napori Moskve bili uzaludni, prenio je "Sputnjik".

- NATO smatra da je Rusija njegov protivnik i zato nema ničeg lošeg u suspendovanju odnosa sa tom organizacijom - rekao je Peskov i dodao da se neće dogoditi ništa strašno.

Peskov je izjavio da postoji razumijevanje da ruski i američki predsjednici Vladimir Putin i Džo Bajden trebaju da se sastanu u doglednoj budućnosti.

On je dodao da će javnost biti obaviještena o tome kada predsjednici naprave dogovor. 

Više o temi Rusija

PRESTIGLI AMERIKANCE
Rusi uspješno snimili film u svemiru
ODNOSI SA ALIJANSOM
Šojgu: NATO nije spreman na razgovor s Moskvom

Više o:

Rusija NATO Moskva
NA VRH

Podijeli članak na