UHAPŠEN JUČER

Jedan od najvećih narkobosova će biti izručen SAD-u

Kolumbija će sarađivati sa američkim vlastima kako bi obezbijedila da dođe do isporučivanja, izjavio je predsjednik Ivan Duke

Usaga: Šef Zalivskog klana, nekada poznatog pod imenom Usaga klan. TWITTER

Srna

24.10.2021

Vođa kolumbijskog narko klana Dario Antonio Usaga suočava se sa ekstradicijom u SAD, a Kolumbija će sarađivati sa američkim vlastima kako bi obezbijedila da dođe do isporučivanja, izjavio je predsjednik Ivan Duke.

On je naveo da je Usuga optužen da je u SAD isporučio na desetine pošiljki kokaina, kao i za ubistvo policajaca, seksualno zlostavljanje djece i vrbovanje maloljetnika, prenosi "Reuters".

Usaga je uhvaćen u zajedničkoj akciji vojske, vazduhoplovstva i policije, saopštile su danas snage reda. Kolumija je nudila nagradu od 800.000 dolara za informacije o Usugi, dok je američka vlada ponudila pet miliona dolara za informaciju koja bi pomogla u njegovom hapšenju. Tokom prethodnih nekoliko godina bilo je više velikih pokušaja hvatanja pedesetogodišnjeg kriminalca, ali su sve operacije do sada bile neuspješne. 

Usaga je postao šef Zalivskog klana, nekada poznatog pod imenom Usaga klan, nakon što je prethodni lider, a njegov brat, ubijen u policijskoj raciji u novogodišnjoj večeri prije skoro deset godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.