ENGLESKA KRALJICA

Elizabeta ponovo u svom Range Roveru

Fotografije, koje su objavili britanski mediji, pokazuju kraljicu (95) samu za volanom zelenog Range Rovera sa sunčanim naočarama i maramom

Fotografije, koje su objavili britanski mediji. Ilustracija

A. Ka.

1.11.2021

Engleska kraljica Elizabeta II, čije zdravstveno stanje posljednjih dana zabrinjava Britance, snimljena je za volanom svog Range Rovera u vožnji po imanju dvorca Vindsor, gdje se odmara po savjetu ljekara.

Fotografije, koje su objavili britanski mediji, pokazuju kraljicu (95) samu za volanom zelenog Range Rovera sa sunčanim naočarama i maramom.

Ljekari su 20. oktobra savjetovali kraljici dvosedmični odmor, dan nakon što je imala prijem u dvorcu Vindsor gdje je viđena sa premijerom Borisom Džonsonom i osnivačem Microsofta i multimilijarderom Bil Gejtsom (Bill Gates).

Nakon toga je saopšteno da je britanska kraljica Elizabeta odustala od održavanja velikog prijema za svjetske lidere na summitu COP26 o klimatskim promjenama.

Ona je posljednji put viđena u javnosti u četvrtak, kada je putem videolinka uručila zlatnu medalju za poeziju engleskom pjesniku Davidu Constantineu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.