RUSIJA

Povećanje isporuke gasa Evropi nakon 8. novembra

Krajem oktobra Putin je dao instrukcije "Gaspromu" da poveća snabdijevanje skladišta kompanije u Evropi, nakon što gasni gigant završi isporuku goriva u podzemna skladišta u Rusiji

Nisu promijenili planove o snabdijevanju Evrope gasom. Ilustracija

A. Ka. / Srna

2.11.2021

Rusija nije promijenila planove o snabdijevanju Evrope gasom poslije 8. novembra, kada se popune njena sopstvena skladišta gasa, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Na pitanje da li Moskva planira da poveća isporuke gasa Evropi poslije 8. novembra, Peskov je rekao da Rusija poštuje sve obaveze o snabdijevanju gasom.

- Rusija svoje obaveze ispunjava precizno, pa čak i prekoračenje ovih obaveza. Trend koji je postavio ruski predsjednik Vladimir Putin u tom pogledu ostaje na snazi, naravno - naveo je Peskov i dodao da je upravo o tome "predsjednik govorio".

Krajem oktobra Putin je dao instrukcije "Gaspromu" da poveća snabdijevanje skladišta kompanije u Evropi, nakon što gasni gigant završi isporuku goriva u podzemna skladišta u Rusiji.

Prema riječima Putina, to će omogućiti "Gaspromu" da ispuni ugovorne obaveze i stvori povoljniju situaciju na energetskom tržištu EU uopšte. Generalni direktor kompanije Aleksej Miler uvjerio je predsjednika da će "Gasprom" ispuniti ovu naredbu, podsjeća TASS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.