ZBOG NEPOŠTOVANJA SUDA

Uhapšen Trampov dugogodišnji saveznik Stiv Benon

On se predao danas federalnim vlastima kako bi se suočio sa optužbama za nepoštovanje suda nakon što je prkosio sudskom pozivu odbora Predstavničkog doma koji istražuje januarsku pobunu u američkom Kapitolu

Benon (lijevo) u društvu Trampa. TWITTER

E. Ć.

15.11.2021

Dugogodišnji saveznik bivšeg predsednika Donalda Trampa (Trump) Stiv Benon (Steve Bannon) predao se danas federalnim vlastima kako bi se suočio sa optužbama za nepoštovanje suda nakon što je prkosio sudskom pozivu odbora Predstavničkog doma koji istražuje januarsku pobunu u američkom Kapitolu.

Benon je priveden jutros, a očekuje se da će se pred sudom pojaviti kasnije danas, prenosi "AP". Federalna velika porota u Vašingtonu je optužila Trampovog dugogodišnjeg saveznika za nepoštovanje Kongresa po dvije tačke. 

Državni tužilac Merik Gerlan (Merick Garland) je u saopćenju rekao da Bannonova optužnica odražava postojanu posvećenost Ministarstva pravde da pokaže američkom narodu i riječima i djelima da se odjeljenje pridržava vladavine zakona, da slijedi činjenice i zakon i da slijedi jednaku pravdu pod zakon.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.