UPOZORENJE RUSKOG LIDERA

Putin: Strateški bombarderi lete na udaljenosti od 20 kilometara od naše državne granice

Mi stalno izražavamo zabrinutost zbog ovih postupaka, rekao je Putin

Vladimir Putin. Agencije

Fu. M.

19.11.2021

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je kako su se aktivnosti zapadnih zemalja u Crnom moru intenzivirale što zabrinjava zvaničnu Moskvu.

- Što se tiče Crnog mora, najnoviji razvoj događaja prevazilazi sve granice. Strateški bombarderi lete na udaljenosti od 20 kilometara od naše državne granice i nose prilično ozbiljno oružje - rekao je Putin.

On je također izjavio kako se akcije zapadnih zemalja ne mogu vidjeti samo u Crnom moru već i u drugim regijama u blizini ruske granice.

- Mi stalno izražavamo zabrinutost zbog ovih postupaka, pričamo o "crvenim linijama", ali naši partneri su vrlo osebujni i blago rečeno, ne shvataju sva naša upozorenja ozbiljno", poručio je ruski lider.

On je tokom razgovora podsjetio i na aktivnosti NATO saveza u istočnom dijelu Evrope.

- Iako su odnosi između Rusije i SAD, ali i drugih zapadnih zemalja bili jedinstveni, naša zabrinutost i mjere opreza u vezi širenja NATO saveza na istok su apsolutno zanemarene. Sada vidimo gdje se nalazi vojna infrastruktura NATO-a. To je u neposrednoj blizini naših granica, sistemi protivraketne odbrane raspoređeni su u Rumuniji i Poljskoj i mogu se lako primijeniti, u roku nekoliko minuta - rekao je Putin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.