INCIDENT U SAD

Šestero djece u kritičnom stanju nakon što su povrijeđeni na božićnoj paradi

Najmanje pet osoba je poginulo i više od 40 je povrijeđeno kada je u nedjelju terensko vozilo uletjelo u masu

Fu. M.

Pet osoba poginulo

Foto: Agencije


Najmanje šestero djece, povrijeđeno na božićnoj paradi u Milvokiju je u kritičnom stanju, saopćile su bolničke vlasti.

Najmanje pet osoba je poginulo i više od 40 je povrijeđeno kada je u nedjelju terensko vozilo uletjelo u masu ljudi okupljenih za Božićnu paradu u američkoj saveznoj državi Viskonsin, saopćila je policija.

Jedna osoba je privedena, a zvaničnik policije, koji je želio da ostane anoniman, rekao je za AP da policija istražuje da li je vozač automobila bježao jer je bio umiješan u drugi zločin.

Dvojica policijskih službenika, govoreći pod uslovom anonimnosti, jer nisu ovlašteni da daju izjave, identifikovali su osobu kao 39-godišnjeg Darela Bruksa (Darrell Brooks).

Bruks, već ima krivični dosije zbog porodičnog nasilja, pružanja otpora pri hapšenju, kao i zbog neovlaštenog posjedovanja oružja. On je 19. novembra pušten iz pritvora uz kauciju od 1.000 dolara.

  • Istraga u toku

    Istraga u toku

    Foto: Agencije


Ljekari kažu da je 18 pacijenata između tri i 16 godina prebačeno u Dječiju bolnicu Viskonsin, među kojima su tri para braće i sestara.

Hospitalizovani su zadobili teške povrede glave, prelome kostiju i ogrebotine na licu, pri čemu je šest osoba operisano u nedjelju uvečer, a još dvoje danas.

Više o:

SAD Darrell Brooks
NA VRH

Podijeli članak na