POTVRDIO LAVROV

U toku su razgovori o detaljima mogućeg susreta Putina i Bajdena

Tokom narednog sastanka predsjednika razgovarat će se i o drugim pitanjima, a tema Ukrajine će se sigurno pojaviti, izjavio je Lavrov

Fu. M.

Putin i Bajden prilikom posljednjeg susreta u Ženevi

Foto: Agencije


Moskva i Vašington razgovaraju o detaljima novog sastanka ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) tokom kojeg će se dotaći i teme Ukrajine, rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Tokom narednog sastanka predsjednika razgovarat će se i o drugim pitanjima, a tema Ukrajine će se sigurno pojaviti – izjavio je Lavrov.

On je podsjetio da je tokom bilateralnog samita u Ženevi potvrdio svoje poštovanje sporazumu iz Minska, priznanjem potrebe da se ispuni dio kojim se predviđa specijalan status Donbasa.

– Imamo Normandijski format, i to je najvažniji mehanizam koji sprovodi sporazume zaključene u sklopu paketa mjera iz Minska i kasnije odluke. Tu govorim o Kontakt grupi, gdje su Donjeck, Lugansk i Kijev radili direktno uz pomoć OEBS i Ruske Federacije. Sve te dogovore koji su zaključeni u Minsku treba sprovesti u tom formatu – kaže Lavrov.

Više o temi Joe Biden

LIDERI RUSIJE I SAD-A
Putin i Bajden bi se mogli sastati do kraja ove godine
NA VRH

Podijeli članak na