POGOĐEN NOVČANIK

Kalašnjikovi dolaze na ceste i bit će na struju

Iako se već prije nekoliko godina govorilo o razvoju električnih automobila u brojnim ruskim pogonima, pa i u tvornici poznatoj po najprodavanijoj automatskoj pušci na svijetu, tek sada su u javnost stigle prve patentne skice automobilaIzh UV-4 EV

Kako je od predstavljanja prototipa prošlo više od tri godine, realno je očekivati kako će premijera proizvodnih izvedbi uslijediti uskoro, vjerojatno početkom iduće godine. AGENCIJE

E.Š.

23.11.2021

Iako se već prije nekoliko godina govorilo o razvoju električnih automobila u brojnim ruskim pogonima, pa i u tvornici poznatoj po najprodavanijoj automatskoj pušci na svijetu, tek sada su u javnost stigle prve patentne skice automobilaIzh UV-4 EV je prototip vozila s četvera vrata koji se prvi put pojavio 2018. godine, a paralelno se pojavio i koncept vozila s tri kotača koji još uvijek nema ime. 

Sve ovo izgleda daleko jednostavnije od CV-1 predstavljenog 2018. godine koji je donio retro dizajn i počast legendarnom modelu IZH 2125 koji se proizvodio desetljećima.


UV-4 je dugačak 3.4 metra, širok 1.5 i visok 1.7 metara, a to ga čini jednim od najmanjih automobila na tržištu. AGENCIJE

Ipak, ove najnovije fotografije Ruskog patentnog zavoda otkrivaju kako Rusi kreću skromno, ali sigurnim korakom. UV-4 je dugačak 3.4 metra, širok 1.5 i visok 1.7 metara, a to ga čini jednim od najmanjih automobila na tržištu.

Pridodamo li svemu elektropogon od 50 kW i 650 kg mase, jasno je da bi ovo mogao biti odličan gradski automobil. Doseg od 150 km najavljen 2019. godine je sada vjerovatno veći, kao i maksimalna brzina od 80 km/h. Jedini upitnik je cijena koja će biti presudan faktor u osvajanju tržišta.

Kako je od predstavljanja prototipa prošlo više od tri godine, realno je očekivati kako će premijera proizvodnih izvedbi uslijediti uskoro, vjerovatno početkom iduće godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.