CILJ BIO KONVOJ UN-A

Najmanje osam osoba poginulo u bombaškom napadu u Somaliji

Teroristička organizacija Al-Shabaab, povezana sa Al-Kaidom preuzela je odgovornost za napad u kojem su poginuli i ranjeni civili

Bombaški napad u Mogadišu. Agencije

N. Aj. / Anadolija

25.11.2021

Najmanje osam osoba je ubijeno, a 17 je ranjeno u napadu automobilom-bombom koji je potresao glavni gradSomalije Mogadišu u četvrtak ujutro, saopštili su zvaničnici, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijski službenik u izjavi za Anadolu Agency rekao je da je cilj napada bio konvoj mirovne misije Afričke unije u Somaliji (AMISOM).

- Bombaški napad dogodio se za vrijeme gužve i ima mnogo žrtava, ali mogu potvrditi da je najmanje osam ljudi ubijeno, a više od 17 ranjeno - rekao je on.

Dodao je da su među poginulim i povrijeđenima učenici i nastavnici koji su bili u školi u blizini eksplozije.

Lokalni mediji objavili su da je policija potvrdila da je meta napada bio konvoj lokalne firme koja "čuva UN", ali nije precizirano da li je u eksploziji ubijen ili povrijeđen neko od radnika UN-a.

Abdukadir Adan, predsjedavajući lokalne službe hitne pomoći, objavio je na Twitteru da se napad dogodio ispred škole u okrugu Hodan, a da su poginuli i ranjeni učenici i civili.

Teroristička organizacija Al-Shabaab sa sjedištem u Somaliji, povezana s Al-Kaidom, preuzela je odgovornost za napad, navodeći da su ciljali konvoj AMISOM-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.