SASTANAK S VUČIĆEM

Putin za Srbiju obećao prihvatljivu cijenu gasa

Vučić je zahvalio Putinu što je našao vrijeme za susret uprkos pandemiji koronavirusa

Vučić i Putin. Instagram

N. Aj. / Fena

25.11.2021

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u četvrtak u susretu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju da će biti nađeno rješenje za cijenu ruskog gasa koje će biti prihvatljivo za Srbiju.

- Znam da vas neka pitanja posebno brinu, povezana s istekom ugovora o kupovini gasa. U svakom slučaju, naći ćemo takvo rješenje koje će biti sigurno prihvatljivo za naše srpske prijatelje - rekao je Putin, prenosi Beta.

Ruski predsjednik je istaknuo i važnost vojno-tehničke saradnje dvije zemlje, kao i saradnje na međunarodnoj areni.

- Što se tiče Kosova, vi znate da je pozicija Rusije prinicipijelna, da ne podleže trenutnoj političkoj situaciji. Mi podržavamo vašu poziciju kada je riječ o rješenju kosovskog problema i nadam se da će se riješiti tako što će odgovarati interesima svih ljudi koji tamo žive - rekao je Putin.

Vučić je zahvalio Putinu što je našao vrijeme za susret uprkos pandemiji koronavirusa.

- Smatram da su odnosi Srbije i Rusije na najvišoj razini, da su dvije zemlje strateški partneri, kao i da se odnosi dvije zemlje razvijaju u svim oblastima - rekao je Vučić i izrazio veliku zahvalnost za rusku podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Putin je rekao da je saradnja u oblasti borbe protiv koronavirusa pozitivan momenat u bilateralnoj suradnji i dokaz međusobnog povjerenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.