TERITORIJ EVROPE

Sve veća američka vojna aktivnost u Crnom moru: Stižu i raketni razarači USS Arleigh Burke

Dolazak raketnog razarača objavila je jučer američka mornarica. Ovo je prva misija broda USS Arleigh Burke otkako je promijenio bazu koja se odsad nalazi u Roti, Španija

USS Arleigh Burke krenuo je sjeverno prema Crnom moru gdje će operirati zajedno s NATO saveznicima i partnerima u regiji. REUTERS

E. Š. / Agencije

26.11.2021

Američki raketni razarač USS Arleigh Burke krenuo je prema Crnom moru u vrijeme pojačane NATO aktivnosti u regiji dok traju napetosti između Rusije i Ukrajine. Još dva američka ratna broda ušla su u ovaj prostor tokom prošle sedmice.

Dolazak raketnog razarača objavila je jučer američka mornarica. Ovo je prva misija broda USS Arleigh Burke otkako je promijenio bazu koja se odsad nalazi u Roti, Španija.

- USS Arleigh Burke krenuo je sjeverno prema Crnom moru gdje će operirati zajedno s NATO saveznicima i partnerima u regiji, navodi se u izjavi američke mornarice.

Ruska vojska počela je nadzirati američki raketni razarač USS Arleigh Burke u Crnom moru, saopštio je u četvrtak medijima Komandni centar nacionalne obrane.

- Snage Crnomorske flote počele su nadzirati razarač vođenih raketa USS Arleigh Burke, koji je ušao u Crno more 25. novembra 2021. – navode.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.