VELIKA BRITANIJA

Oluja "Arven" odnijela dva života, više od 80.000 domova bez struje

Meteorolozi i za danas najavljuju vjetar za koji se očekuje da će duvati brzinom od 112 kilometara na sat

Policija je pozvala ljude da putuju samo ako je to apsolutno neophodno. Agencije

Z. K.

27.11.2021

Više od 80.000 domova u Velikoj Britaniji ostalo je bez struje nakon što je zemlju sinoć pogodila oluja "Arven", piše "Daily mail".

U Nortamberlendu su juče zabilježene žestoke oluje sa vjetrom koji je imao udare od skoro 160 kilometara na sat, a jedan muškarac u Sjevernoj Irskoj je poginuo kada je na njegov automobil palo drvo zbog jakog vjetra. Kako piše "Daily mail" oluja "Arven" je ubila i drugog čovjeka nakon što ga je nasmrt zgnječilo drvo koje je palo.

Meteorolozi i za danas najavljuju vjetar za koji se očekuje da će duvati brzinom od 112 kilometara na sat. Poplave se očekuju duž sjeveroistočne obale. Policija je pozvala ljude da danas putuju samo ako je to apsolutno neophodno, nakon što su putevi zatvoreni. Željezničke linije su prekinute ili se saobraćaj odvija otežano, a Obalska straža je apelirala da se građani drže dalje od obale istakvši da nijedan selfi nije vrijedan da se ubijete.

Željeznički saobraćaj sjeverno od Njukasla obustavljen je zbog jakih vjetrova, kiše i snježnih padavina, dok je voz u prekidu između Edinburga i Glazgova, Danblejna i Stirlinga. Meteorolozi upozoravaju da će na sjeveroistoku, sjeverozapadu Engleske, u Jorkširu, zapadnom i istočnom Midlendsu biti hladno do ponedjeljka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.