SVIJET U ŠOKU

Nakon borbe s rijetkim oblikom karcinoma u 42. godini preminuo talentirani dizajner „Louis Vuitton“

Virgil Abloh ušao u povijest kao prvi afroamerički kreativni direktor modne kuće „Louis Vuitton“

Z. K.

Abloh: Bolest mu je dijagnosticirana 2019. godine

Foto: Agencije


Virgil Abloh, koji je ušao u povijest kao prvi afroamerički kreativni direktor slavne francuske modne kuće „Louis Vuitton“, preminuo je u 42. godini života nakon dugotrajne i hrabre borbe s rijetkim oblikom karcinoma. Velika nada modne industrije vodila je bitku protiv agresivnog oblika raka, srčanog angiosarkoma, daleko od očiju javnosti, a bolest mu je dijagnosticirana 2019. godine.

- Svi smo u šoku, Virgil nije bio sam naš genijalni dizajner, vizionar, nego je bio i predivna duša i mudar čovjek - naveo je u saopćenju izvršni direktor „Louis Vuittona“ Bernard Arnault.

  • Bio velika nada modne industrije

    Bio velika nada modne industrije

    Foto: Agencije


Vijest o njegovoj smrti izazvala je šok i nevjericu na društvenim mrežama. Mnogi obožavatelji se opraštaju od njega, nazivajući ga modnim i kulturnim trendsetterom. Od talentiranog Virgila Abloha oprostili su se i pjevač Pharrell Williams te dizajner Marc Jacobs. Bio je kreativni direktor brenda ulične mode Off-White, koju su rado nosili Justin Bieber, Travis Scott i Kylie Jenner.

- Neumorno je stvarao dok je prolazio brojne iscrpljujuće terapije. Uz sve to, njegova radna etika, beskrajna znatiželja i optimizam nikada ga nisu napuštali. Njegova misija bila je otvoriti vrata drugima i stvoriti put za veću jednakost u umjetnosti i dizajnu. Vjerujemo da će inspirirati buduće generacije - navela je u priopćenju njegova porodica.

NA VRH

Podijeli članak na