POTPREDSJEDNICA SAD

Kamala Haris mnoge naljutila zbog kupovine posuđa u Francuskoj

Zbog ovog je poteza na meti kritika i Republikanaca i Demokrata, a mnogi su se složili kako ovo Kamali nije trebalo

Fu. M.

Kamala Haris

Foto: Agencije


Potpredsjednica SAD Kamala Haris (Harris) izazvala je "internetsku oluju" i mnoge ostavila u šoku nakon što se saznalo kako je u diplomatskoj posjeti Francuskoj, u Parizu, kupila posuđe za kuhanje vrijedno nekoliko hiljada dolara. 

Taj je iznos potrošila u trgovini opreme za kuhanje u francuskoj prijestolnici ranije ovog mjeseca, koja je smještena nedaleko kultnog muzeja Luvr.

Kada su američki novinari saznali za to, pitali su je zašto je to učinila, a ona je samozatajno odgovorila kako je petodnevnu posjetu francuskoj prijestolnici bio odličan i produktivan izlet. Također, Haris je novinarima rekla da je posuđe kupljeno uoči Dana zahvalnosti za njezinog supruga, kojeg je nazvala i svojim kuhinjskim "šegrtom".

Zbog ovog je poteza na meti kritika i Republikanaca i Demokrata, a mnogi su se složili kako ovo Kamali nije trebalo, pogotovo jer je stanje u SAD katastorofalno. Gorivo i plin sve su skuplji, cijene gotovo svih namirnica dižu se u nebesa, a pandemija koronavirusa ne pomaže budući da ekonomija svakodnevno slabi.

Više o temi Kamala Harris

PREDSJEDNIČKE DUŽNOSTI
Džo Bajden preuzeo svoje ovlasti, ali zasad ostaje u bolnici
NA VRH

Podijeli članak na