RUSKI PREDSJEDNIK

Putin upozorio NATO da će Rusija djelovati ako se pređu njene "crvene linije"

Rekao je da se nada da će zdrav razum pobijediti na svim stranama, ali želi da NATO bude svjestan zabrinutosti Rusije za vlastitu sigurnost i kako će reagovati ako Zapad nastavi pomagati Kijevu da širi svoju vojnu infrastrukturu

E. Ć. / Fena

Putin: Rusija uspješno testirala novu hipersoničnu raketu na moru

Foto: agencije


Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija biti prisiljena djelovati ako NATO pređe njene "crvene linije" u Ukrajini, rekavši da će Moskva smatrati raspoređivanje određenih ofanzivnih raketnih sposobnosti na ukrajinskom tlu kao okidač.

Govoreći na investicijskom forumu u Moskvi, Putin je C.

- Ako se na teritoriju Ukrajine pojavi neka vrsta napadačkog sistema, vrijeme leta do Moskve bit će sedam do deset minuta, a pet minuta u slučaju postavljanja hipersoničnog oružja. Zamislite samo to - rekao je Putin, javlja "Reuters".

- Šta nam je činiti u takvom scenariju? Morat ćemo onda stvoriti nešto slično u odnosu na one koji nam na taj način prijete. A to možemo i sada – rekao je on.

Putin je dodao da je Rusija uspješno testirala novu hipersoničnu raketu na moru koja će biti u upotrebi početkom iduće godine.

Ranije u utorak, Sjedinjene Države i Britanija upozorile su Rusiju na bilo kakvu novu vojnu agresiju na Ukrajinu dok se NATO sastao kako bi razgovarao o tome zašto je Rusija premjestila trupe bliže svom južnom susjedu.

Više o temi Vladimir Putin

OSTAJE DO 3. DECEMBRA
Dodik danas putuje u Moskvu, sastaje se s Putinom
ČLAN PREDSJEDNIŠTVA
Dodik: Sutra idem u Moskvu, sastat ću se sa Putinom
NA VRH

Podijeli članak na