MENHETN

Panika ispred sjedišta UN-a: Policija opkolila naoružanog muškarca

Kako prenose brojni američki mediji, ali i korisnici na društvenim mrežama, ispred zgrade UN-a se pojavio naoružan muškarac koji je u sebe uperio pištolj

Brojne policijske snage ispred sjedišta UN-a. twitter

E. Ć.

2.12.2021

Prava drama se odvija ispred sjedište Ujedinjenih naroda na Menhetnu. 

Kako prenose brojni američki mediji, ali i korisnici na društvenim mrežama, ispred zgrade UN-a se pojavio naoružan muškarac koji je u sebe uperio pištolj.



Na objavljenim snimkama se vidi kako je na mjesto događaja stigla naoružana policija, koja je opkolila naoružanog muškarca. Također, savjetuje se građanima da izbjegavaju to područje, te je zatvorila saobraćaj ispred kompleksa zgrada UN-a.

Na terenu je i nekoliko vozila hitne pomoći. Policijski službenik kazao je za "CNN" da nadležne službe razgovaraju s muškarcem ispred zgrade UN-a. On je dodao kako muškarac izgleda kao da priča sam sa sobom.


- Svi su za sada u zgradi, kompleks je zaključan. Zatvorili smo zgradu zbog policijske akcije koja se odvija ispred naših vrata - rekao je Stefen Duđerik (Stephane Dujarric), glasnogovornik UN-a-

UN je poslao internu poruku zaposlenicima i zamolio ih da ostanu na sigurnom.

- Služba sigurnosti navodi da je u toku policijska akcija na 1. aveniji. Molimo sve osoblje i delegate da ostanu na sigurnom. Služba za sigurnost prati situaciju i u skladu s tim ćete biti ažurirani o razvoju događaja - piše u internoj poruci, prenosi "Index".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.