U TOKU ISTRAGA

New York Times: CNN otpustio glavnog voditelja jer je umiješan u seksualni skandal

Ostavku podnio njegov rođeni brat Endru Kuomo, bivši guverner države Njujork

Kuom suspendovan na neodređeno vrijeme. NYT

Piše: H. J. I.

4.12.2021

CNN je u subotu otpustio glavnog voditelja Krisa Kuoma (Chris Cuomo) usred istrage o njegovim naporima da pomogne svom bratu, Endrju Kuomu (Andrewu M. Cuomo), tadašnjem guverneru Njujorka, u borbi protiv skandala seksualnog uznemiravanja.

- Kris Kuomo je suspendiran ranije ove sedmice do daljnje procjene novih informacija koje su izašle na vidjelo o njegovoj umiješanosti u odbranu njegovog brata - naveo je CNN u saopćenju u subotu.

-Angažirali smo uglednu advokatsku kancelariju da sprovede reviziju i raskinuli smo ugovor s njim, i to stupa na snagu odmah. U toku revizije došli smo novih informacija. Uprkos raskidanju ugovora, mi ćemo to istražiti cijeli slučaj do kraja - zaključio CNN u svom saopćenju.

Podsjećamo, jedna od najvećih zvijezda CNN-a Kris Kuomo suspendovan je na neodređeno vrijeme ranije ove sedmice nakon što su isplivali detalji o njegovoj umiješanosti u seksualni skandal zbog kojeg je ostavku podnio njegov rođeni brat Endru Kuomo, bivši guverner države Njujork. Riječ je o slučaju koji bi po svim parametrima mogao biti skandal godine u američkim medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.