DOBAR POTEZ

Merkel u posljednjem podkastu pozvala na vakcinaciju

Merkel, koja će naredne nedjelje predati štafetu socijaldemokratskom kancelaru Olafu Šolcu (Scholz) zahvalila je ogromnoj većini građana koji poštuju mere protiv epidemije korona virusa

E. T. / Agencije

Angela Merkel

Foto: Agencije


Odlazeća njemačka kancelarka Angela Merkel, koja će se povući sa vlasti sljedeće nedjelje, ponovo se založila u subotu, 4. decembra, za vakcinaciju protiv koronavirusa u najnovijoj epizodi podkasta putem kojih se obraća građanima.

- Pozivam vas još jednom da taj podmukli virus shvatite ozbiljno. Nova varijanta omikron izgleda da je još zaraznija od prethodnih. Vakcinišite se! Nije važno da li je to prva ili treća doza. Svaka doza je korisna - rekla je Merkel.

Ponovila je da je novi talas korona virusa "veoma ozbiljan", čak i dramatičan u oblastima u kojima su bolnice preopterećene, javlja agencija Frans pres.

Merkel, koja će naredne nedjelje predati štafetu socijaldemokratskom kancelaru Olafu Šolcu (Scholz) zahvalila je ogromnoj većini građana koji poštuju mere protiv epidemije korona virusa.

Podkast Angele Merkel bio je posljednji u nizu više od 600 video podkasta koje je snimila tokom 16 godina na čelu Njemačke.

Prvi podkast je bio 2006. godine uoči početka Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Njemačka je u posljednja 24 sata registrovala 64.510 novih slučajeva zaraze virusom korona, saopštio je 4. decembra Institut za infektivne bolesti "Robert Koh".

U prethodna 24 časa od COVID-a 19 preminulo je 378 ljudi, pa je ukupni broj umrlih povećan na 102.946.

Njemačka je od početka epidemije zabeležila više od 6,1 milion slučajeva zaraze, a potpuno je vakcinisano 68,8 odsto građana i građanki.

NA VRH

Podijeli članak na