AKCIJA TRAJALA DVA MJESECA

Austrijska policija razbila bandu i pohapsila dilere droge iz Srbije

Sa ovom akcijom sve je započelo onda kada su uhapšena dva ulična dilera ili "trkača" kako ih u Austriji nazivaju. Ispostavilo se da oni rade za kriminalnu organizaciu iz Srbije koja je prodavala heroin i kokain na području te austrijske pokrajine

U akciji hapšenja učestvovala i specijalna jedinica "Kobra". ilustracija

E. Ć.

7.12.2021

Akcija u pokrajini Forarlberg je trajala dva mjeseca, a zaplijenjeni su heroin i kokain u vrijednosti od oko 150.000 eura.

Kako prenose austrijski mediji, uhapšeno je deset članova bande koji će se naći na optuženičkoj klupi, ali i još 25 osoba, koja će biti optužena za druge delikte vezane za trgovinu narkoticima.

Sa ovom akcijom sve je započelo onda kada su uhapšena dva ulična dilera ili "trkača" kako ih u Austriji nazivaju. Ispostavilo se da oni rade za kriminalnu organizaciu iz Srbije koja je prodavala heroin i kokain na području te austrijske pokrajine. 

U protekla dva mjeseca uhapšeno je desetak članova ove organizacije, kao i 25 takozvanih trkača, a zaplijenjen je kokain i heroin u vrijednosti od oko 150.000 eura. U akciji hapšenja učestvovala je i specijalna jedinica austrijske policije "Kobra".

Kako navode austrijski mediji, oni su drogu nabavljali iz Švicarske, a ne balkanskom rutom, prenosi "Nova.rs".




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.