KOLORADO

Naoružani muškarac ubio četvero ljudi i ranio policajca u Denveru

Naoružani napadač nije javno identificiran

Pucnjava u Denveru. The Sun

N. Aj. / Fena

28.12.2021

Naoružani napadač ubio je najmanje četiri osobe i ranio policajca u oblasti Denvera, u saveznoj državi Kolorado u SAD, saopćila je policija u ponedjeljak uvečer.

Osumnjičeni je također preminuo u ponedjeljak nakon pucnjave, saopćile su vlasti u Lejkvudu.

Policija je razmijenila vatru sa osumnjičenim, javio je lokalni kanal KDVR.

Naoružani napadač nije javno identificiran.

Stanje povrijeđenog policajca kao i civila također u tom trenutku nije bilo poznato, saopćila je policija.

Policija je navela da je "njegovo divljanje počelo oko 17 sati po lokalnom vremenu kada je napadač pucao i ubio dvije žene i ranio muškarca u blizini centra Denvera", rekao je Pazen na konferenciji za medije, prenio je NBC.

Naoružani napadač je zatim pobjegao u automobilu i ubio muškarca u četvrti Česmen Park u istočnom Denveru, prije nego što je ponovo otvorio vatru u zapadnom Denveru gdje srećom niko nije pogođen, dodao je Pazen.

Osumnjičeni je potom dva puta razmijenio pucnjavu iz svog vozila sa policajcima koji su ga pratili, onesposobivši policijsko vozilo.

Prema glasnogovorniku policije Lakewooda, Džonu Romeru (John), napadač se zatim odvezao u susjedni grad Lejkvud, gdje je pucao i ubio četvrtu osobu u poslovnoj četvrti.

Osumnjičeni je pobjegao policiji i upustio se u seriju razmjene vatre sa policajcima prije nego što je pobjegao pješice.

Naoružani napadač je potom ušao u hotel, gdje je pucao i ranio jednog uposlenika, rekao je Romero. Zatim je ponovo pucao na policajce, ranivši jednog od njih, prije nego što ga je policija ubila, objasnio je Romero detalje novinarima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.