DRŽAVA KOLORADO

Objavljeni detalji napada u Denveru: Policija tvrdi da je napadač ciljao određene osobe

Muškarac je ubio pet i ranio još dvije osobe, među kojima i jednog policajca

Napadač ubijen u obračunu sa policijom. twitter

E. Ć.

29.12.2021

U saveznoj državi Kolorado, u Sjedinjenim Američkim Državama, jedan muškarac je ubio petero i ranio dvoje ljudi, među kojima i policajca. Napadač je i sam ubijen u obračunu sa policijom. 

On je od ponedjeljka poslijepodne pucao na nekoliko mjesta u Denveru, počevši tako što je otvorio vatru u salonu za tetovaže, gdje je ubio dvije žene i ranio jednog muškarca, saopćila je tamošnja policija.

U saopćenju policije savezne države Kolorado dalje se navodi cijela ruta kojom je napadač išao. On je nakon salona za tetovažu otišao u jednu kuću u Denveru, gdje je ubio muškarca, a poslije je u Lejkvudu u još jednom salonu za tetovažu ubio muškarca i ženu. 

Policija je napadača locirala u Lejkvudu, gdje je došlo do obračuna nakon kojeg je on ubijen. Kasnije je saopćeno da se radilo o 47-godišnjem Lindonu Džejmsu Meklodu (Lyndon James McLeod).

- Tada je došlo do nove razmjene vatre s našim službenicima" i "napadač je (...) ustrijeljen", rekao je u ponedjeljak navečer Džon Romero (John) - glasnogovornik policije u Lejkvudu, dodajući da je počinitelj "proglašen mrtvim na mjestu događaja", prenosi "Hina". 

- Prema našim informacijama, čini se da je napadač ciljao određene osobe - saopćila je policija u Denveru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.