POJAČANE MJERE

Italija uvodi propusnice za cijepljenje u hotelima, restoranima, prijevozu i teretanama

Ova odluka italijanske vlade na snagu stupa 10. januara. Do sada je za vožnju vozom i avionom u Italiji bilo dovoljno posjedovati "osnovnu" zdravstvenu propusnicu, koja se mogla dobiti cijepljenjem, ali i negativnim testom

Italija se u posljednjim danima suočava sa porastom zaraze. bbc

E. Ć.

30.12.2021

Italijanska vlada odlučila je uvesti propusnice za cijepljene, odnosno pojačanje zdravstvene propusnice u prijevozu, hotelima, restoranima, sajmovima, konferencijama, na bazenima i u teretanama.

Ova odluka italijanske vlade na snagu stupa 10. januara. Do sada je za vožnju vozom i avionom u Italiji bilo dovoljno posjedovati "osnovnu" zdravstvenu propusnicu, koja se mogla dobiti cijepljenjem, ali i negativnim testom.

Inače, propusnica za cijepljene, koja se u Italiji naziva i "pojačana zdravstvena propusnica", dobiva se samo uz potpuni ciklus cijepljenja, ili nakon oporavka od koronavirusa, a trenutno je potrebna za određene profesionalne kategorije, poput zdravstvenog i osoblja za provođenje zakona.

Italija se u posljednjim danima suočava sa porastom zaraze. U srijedu je zabilježeno skoro 100.000 novozaraženih osoba, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.