KOJE JE ODABRAO

Predsjednik Turske Erdoan glasao za fotografije godine Anadolu Agency

Glasao za fotografije u tri kategorije

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan. Anadolija

N. Aj. / Anadolija

30.12.2021

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) glasao je za najbolje fotografije koje su fotoreporteri Anadolu Agency (AA) zabilježili u 2021. godini.

Predsjednik Erdoan, koji je informacije o fotografijama dobio od predsjednika Upravnog odbora i generalnog direktora Anadolu Agency Serdara Karagoza, u kategoriji "Vijest" glasao je za fotografiju Amera Shallodija "Prekomjerna sila".

Prekomjerna sila. Amer Shallodi/Anadolija

U kategoriji "Život" predsjednik Republike Turske glasao je za fotografiju "Istanbul i polumjesec" koju je napravio Isa Terli.

Istanbul i polumjesec. Isa Terli/Anadolija

U kategoriji "Sport" za fotografiju Alija Atmace "Prvak Mete Gazoz"

Prvak Mete Gazoz. Ali Atmace/Anadolija

Izbor najbolje fotografije unutar AA prvi put je održan 2012. godine, a i ove godine će biti izabrane fotografije godine u tri kategorije. Najbolje fotografije u kategorijama "Vijest", "Život" i "Sport" biraju se između 67 onih koje su ušle u uži izbor od više od 825.000 fotografija.

U procesu glasanja za najbolju fotografiju AA svake godinu učestvuju i zvaničnici brojnih zemalja, kao i druge poznate ličnosti iz javnog života.

Fotografije koje se nalaze u najužoj konkurenciji za najbolju fotografiju dostupne su za glasanje na internet stranicama "aa.com.tr/yilinfotograflari" i "aa.com.tr/photooftheyear".

Glasanje će trajati do 31. decembra, a fotografije su predstavljene s titlovima na turskom i engleskom jeziku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.