JOHANNERSBURG

Ponovo izbio požar u zgradi parlamenta Južnoafričke Republike

Portparol Narodne skupštine Moloto Mothapo je napomenuo da se vatrogasci skoro dva dana bore protiv prvog požara koji je izbio u nedjelju

Ponovo izbio požar. Anadolija

E. T. / Anadolija

3.1.2022

Drugi požar u samo dva dana izbio je u zgradi Narodne skupštine Južnoafričke Republike u Cape Townu, potvrdile su lokalne vlasti u ponedjeljak popodne, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Poražavajuće. Uznemirujuće. Neobjašnjivo. Novi požar je upravo izbio na krovu zgrade Narodne skupštine. Vatrogasna pojačanja su angažovana. Bitka će biti dobijena", kazao je portparol Narodne skupštine Moloto Mothapo na Twitteru uz video na kojem se vidi krov zgrade u plamenu.

Mothapo je napomenuo da se vatrogasci skoro dva dana bore protiv prvog požara koji je izbio u nedjelju.

U zgradi Narodne skupštine u nedjelju je uočen plamen, a tamni oblak dima mogao se kasnije vidjeti na snimcima koji su objavili lokalni mediji.

Vatra je uništila treći sprat stare montažne zgrade, u kojoj su se također nalazili kancelarijski prostor i fiskulturna sala.

Na video snimku uživo emitovanom na lokalnoj televiziji u ponedjeljak vidi se kako vatrogasci pokušavaju ugasiti plamen na krovu.

Policija je u nedjelju saopćila da je uhapsila 49-godišnjeg osumnjičenog za izazivanje požara i da se očekuje da će se pojaviti pred sudom u utorak. Suočen je s optužbama za provalu i krađu, kao i za podmetanje požara.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.