BLISKI ISTOK

Saudijska Arabija poručila da Iranu "pruža ruke" ako se posveti regionalnoj sigurnosti

Saudijski ministar vanjskih poslova princ Faisal bin Farhan na konferenciji za novinare u jordanskoj prijestolnici Ammanu kazao je da je tokom sastanka razgovarano i o Iranu

E. T. / Anadolija

Saudijski ministar vanjskih poslova princ Faisal bin Farhan

Foto: Anadolija


Zvaničnici Jordana i Saudijske Arabije razgovarali su u ponedjeljak o regionalnim temama, posebno o iranskom pitanju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Saudijski ministar vanjskih poslova princ Faisal bin Farhan na konferenciji za novinare u jordanskoj prijestolnici Ammanu kazao je da je tokom sastanka razgovarano i o Iranu.

"Potvrdili smo da kao Arapi pružamo ruke Iranu ako odgovori na zabrinutost Arapa u pogledu regionalne sigurnosti i stabilnosti", rekao je Farhan.

Kazao je i da su razgovarali i o potrebi intenziviranja napora da se "spriječi Iran da nabavi nuklearno oružje“ i da se “učini Bliski istok slobodnim od oružja za masovno uništenje".

Jordanski ministar vanjskih poslova Ayman Safadi je ponovio podršku svoje zemlje svakom saudijskom naporu da zaštiti svoju sigurnost.

Jordan je prošlog mjeseca bio domaćin zasjedanja o sigurnosnom dijalogu između Rijada i Teherana na kojem se razgovaralo o nizu sigurnosnih i tehničkih pitanja i promociji regionalne stabilnosti.

NA VRH

Podijeli članak na