BLAGDANI

Putin uputio čestitku: Božić ispunjava srca radošću i svijetlom nadom, inspiriše dostignuća

Naravno, ovaj praznik je povezan sa dobrim porodičnim tradicijama koje se prenose sa generacije na generaciju, navodi se u Putinovoj poruci

Ruski predsjednik čestitao Božić. Sputnjik

N. Aj. / Srna

7.1.2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Božić pravoslavnim hrišćanima i ruskim građanima, saopćeno je iz pres služe Kremlja.

Božić je, kako vjeruje predsjednik, jedan od glavnih i najradosnijih hrišćanskih praznika, koji ima poseban moralni značaj, prenio je "Sputnjik".

Putin je prethodno prisustvovao ponoćnoj službi u Crkvi Hrista spasitelja u Novo Ogarjevu, gdje se nalazi njegova zvanična rezidencija izvan Moskve.

- Ujedinjavanjem ljudi oko visokih duhovnih ideala i vrijednosti, Božić ispunjava srca radošću i svijetlom nadom, inspiriše dostignuća. Naravno, ovaj praznik je povezan sa dobrim porodičnim tradicijama koje se prenose sa generacije na generaciju - navodi se u Putinovoj poruci.

On je ukazao na "ogroman kreativni i istinski nesebičan doprinos očuvanju najbogatijeg historijskog, patriotskog i kuturnog nasljeđa, jačanju institucije porodice i podizanju mladih", koji daju Ruska pravoslavna crkva i ostale hrišćanske konfesije u Rusiji.

- Njihova interakcija sa državom i javnim organizacijama se razvija, međuvjerski dijalog se popravlja, velika pažnja se pridaje socijalnim uslugama, dobrotvornom radu i obrazovnim inicijativama. Tako važna, višestrana aktivnost vrijedna je iskrenog uvažavanja - poručio je Putin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.