BUSTER ŠTITI STARIJE

Britanski zdravstveni stručnjaci poručili: Četvrta doza nije potrebna

Oko tri mjeseca nakon treće doze cjepiva, zaštita od hospitalizacije za starije od 65 godina ostala je na oko 90 posto, navela je britanska agencija za zdravstvenu sigurnost

U Velikoj Britaniji je do sada zabilježeno 14. 193.228 slučajeva zaraze koronavirusom. twitter

E. Ć.

8.1.2022

Buster doza cjepiva protiv koronavirusa pruža starijima visoku razinu zaštite protiv teškog oblika bolesti izazvanog omikron varijantom, te da nema potrebe za četvrtom dozom, poručili su u zdravstveni službenici u Velikoj Britaniji.

Oko tri mjeseca nakon treće doze cjepiva, zaštita od hospitalizacije za starije od 65 godina ostala je na oko 90 posto, objavila je britanska agencija za zdravstvenu sigurnost (UKHSA).


- Podaci su vrlo ohrabrujući i naglašavaju važnost buster doze - poručio je u saopćenju Vei Šen Lim (Wei Shen), predsjedavajući pododbora za koronavirus britanskog vladinog Zajedničkog odbora za cijepljenje i imunizaciju.

- Trenutni podaci pokazuju da booster doza nastavlja pružati visoku razinu zaštite protiv teške bolesti, čak i za najranjivije starije dobne skupine. Zbog toga je odbor zaključio da nije odmah potrebno uvesti drugu buster dozu, poručio je Šen Lim.

Inače, u Velikoj Britaniji je do sada zabilježeno 14. 193.228 slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je ukupno 149.744 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.