NESVAKIDAŠNJE

Policajci umjesto za lopovima jurili za Pokemonima, pa dobili otkaz

Dva policajca iz Los Anđelesa su bili parkirani u blizini kada je preko radija upućen poziv da reguju na pljačku trgovine, međutim krenuli su za Snorlaksom, jednim od likova iz popularne igre

"Pokemon Go" je igrica koja je svojevremeno zaludila svijet. NYT

E. Ć.

11.1.2022

Iz Los Anđelesa dolazi nesvakidašnja priča. Naime, dva tamošnja policajca su dobila otkaz jer su, umjesto da jure pljačkaše u bijegu, jurili Pokemone, piše "BBC".

Policajci su bili parkirani u blizini kada je preko radija upućen poziv da reaguju na pljačku trgovine. Međutim, kako je otkrio snimak s kamere u njihovom automobilu, policajci su igrali popularnu igru za mobilne telefone Pokemon Go i odlučili juriti jednog od likova iz igre Snorlaksa, umjesto da pruže podršku kolegama u potjeri za pljačkašima.

Policajci, Luis Lozano (Louis) i Erik Mičel (Eric Mitchell), su demantirali te optužbe, ali su otpušteni nakon istrage. Oni su bili na dužnosti kada se dogodila pljačka u aprilu 2017. godine.

- Nakon što su ignorisali poziv preko radija, narednih 20 minuta su razgovarali o Pokemonima i vozili se na lokacije gdje su se na njihovim telefonima pojavljivala virtualna stvorenja iz te igre - piše u sudskim dokumentima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.