IZVJESTITELJ BUNDESTAGA

Ahmetović: Želimo aktivno raditi na stabilnosti i očuvanju mira na ovim prostorima

O očuvanju mira u Evropi odlučivat će se ne samo na ukrajinsko-ruskoj granici, već značajno i na zapadnom Balkanu, eksplicitno u Bosni i Hercegovini, poručio je mladi socijaldemokratski političar

E. Ć.

Adis Ahmetović

Foto: spd


Adis Ahmetović, mladi socijaldemokratski političar, je zvanično preuzeo funkciju izvjestitelja Bundestaga za zapadni Balkan. Ahmetović se danas oglasio na Facebooku gdje je poslao snažnu poruku: Ojačajte Evropu, sačuvajte mir. 

Cilj implementirati socijaldemokratske principe mira

- Ojačajte Evropu, sačuvajte mir - snažnom i odgovornom ulogom Njemačke, poručio je Ahmetović, te nastavio:

- Sada je potvrđeno: ja ću biti zadužen za svoju frakciju u Komitetu za inostrane poslove kao reporter za apadni Balkan. Suočavamo se sa velikim međunarodnim izazovima. Naš cilj je implementirati socijaldemokratske principe mira i razumijevanja u konkretne akcije.

O očuvanju mira u Evropi odlučivat će se ne samo na ukrajinsko-ruskoj granici, već značajno i na zapadnom Balkanu, eksplicitno u Bosni i Hercegovini. Želim aktivno raditi na stabilnosti i očuvanju mira na ovim prostorima. Širenje EU treba da se desi - napisao je Ahmetović.

Odgovoran i za izvještavanje o upravljanju konfliktima

On je naveo da je, pored izvještavanja za zapadni Balkan, odgovoran i za izvještavanje o temi prevencije građanskih kriza, upravljanja konfliktima i povezanih akcija.

- Zbog toga sam imenovan za zamjenika izvjestitelja za regione Rusije, Južne Azije, Bliskog istoka Evrope, kao i za tematsku oblast Međunarodna klima, resursi, energija i politika zaštite okoliša. Puno hvala mojoj frakciji SPD na ukazanom povjerenju - dodao je Ahmetović.

Više o temi Adis Ahmetović

NA VRH

Podijeli članak na